Tiedotteet


Uutiset

Traficom varoittaa heidän nimissään lähetetyistä verkkotunnusten ylläpitolaskuista

2019-10-02

Verkkotunnusten käyttäjille on jälleen lähetetty aiheettomia verkkotunnusten ylläpitolaskuja. Tällä kertaa kyseessä on FI-verkkotunnuksiin kohdistuvaa huijausta mikä on lähetetty Traficomin nimissä.

Kuten muissakin verkkotunnusten laskuhuijauksissa, laskun summa on huomattavan korkea verrattuna normaaliin hintaan. Tätä laskua ei pidä missään tapauksessa maksaa. Traficom eli entinen Viestintävirasto ei lähetä nykyään suoraan laskuja loppukäyttäjille vaan laskutus hoituu aina verkkotunnusvälittäjän kautta. Mikäli epäilet huijausta ole yhteydessä meidän suuntaan, välittäjääsi tai Traficomiin suoraan.

Oheisesta linkissä heidän julkaisema tiedote asiasta.

Alla huijauksessa käytetyn viestin sisältö. Kiitos tästä viestistä kuuluu Jarkko Saarimäelle Traficomin suunnalla joka ystävällisesti julkaisi sen LinkedIn -palvelussa.

***********
Ohessa huomautuslasku Fi-verkkotunnuksenne vuosittaisesta ylläpitomaksusta.

Alkuperäisen laskun eräpäivä on ollut 14.09.2019 ja loppusumma 67,48 euroa. Fi-verkkotunnuspalvelu on arvonlisäveroton.

Huomioittehan, että Fi-verkkotunnuksien hallintakäytännön mukaisesti verkkotunnuksenne vapautuu automaattisesti uudelleenrekisteröitäväksi kahden viikon kuluttua tämän huomautuslaskun päiväyksestä.

Tällöin mahdollisesti kyseisellä Fi-verkkotunnuksella käytössänne olevat palvelut, kuten verkkosivut ja sähköpostit lopettavat toimintansa ja tunnus on myös muiden rekisteröitävissä.

***********


Traficomin arviointi

2019-10-02

Traficomin tekemä välittäjäarviointi vuodelle 2019 on valmis ja julkaistu. Täytyy myöntää että tuloksien saaminen hirvitti koska pieni toimija isojen joukossa eikä pysty tekemään kaikkia samoja asioita.

Osoitteesta https://registry.domain.fi/search/docs/resellerrating-fin.pdf löydät sen mitä Traficom arvioi palveluista.

Yllätykseksi, positiivisella tavalla, tulokseksi tuli 3,5/5 tähteä (102/168 pistettä). Isoimmat pyyhkeet tuli asioista joista osa on ollut jo korjauksen alla ennen tulosten julkistamista. Odotukset olivat pisteissä mitkä vastaisivat alle 3 tähden tulosta.

Suurimmat puutteet ja sitä kautta pisteiden menetykset olivat tietoturvapuolessa sekä asiakaspalvelussa. Näitä olivat muun muassa:

Tästä on hyvä parantaa asioita edeten Traficomin listan mukaan ja 2020 olevassa arvioinnissa saada vähintään tuo yksi tähdenpuolikas lisää.


Teknisiä ongelmia

2019-02-10

Kuten usein, löytyy odottamattomia ongelmia. Jouduimme poistamaan tilaussysteemin väliaikaisesti pois käytöstä. Pyrimme saamaan sen takaisin käyttöön mahdollisimman pikaisesti. Pahoittelemme asiaa.


Sivut julkaistu

2019-02-08

Viimeinkin sivut ovat virallisesti julki. Sisältöön ja ulkoasuun tulee vielä lähiviikkona muutoksia. Lisäksi tuomme lisää toiminnallisuuksia mm asiakkaan omien tietojen hallinnan.


Häiriöt


Tulevat katkokset

Helmikuu 2019, järjestelmäpäivityksiä

2019-02-08

Tulemme päivittämään hallintapaneelin nykyisestä helmikuun aikana. Päivitämme myös nimipalvelimia niin että ainakin yksi sijaitsee eri palveluntarjoajan yhteyden takana taaten näin paremman toimintavarmuuden mahdollisissa häiriötilanteissa pelkille nimipalveluasiakkaille.